De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mediterrane vissoep

Deze overheelrijke Mediterrane vissoep is er een die echt op je lijstje moet. Verrukkelijk met alle verschillende soorten vis.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mediterrane vissoep

Bereidingswijze

Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de venkel en prei toe en bak 3 minuten mee. Voeg een mespunt saffraanpoeder of een paar geweekte draadjes saffraan toe. Schep de tomaten en de tomatenpuree erdoor en leg een deksel op de pan. Stoof de groenten 5 minuten zachtjes. 

Bestrooi de groenten met de bloem en bak 1 minuut mee. Schenk de pastis erbij. Voeg de bouillon toe met de tijm en laurier. Breng tegen de kook en laat de soep nog 45 minuten op laag vuur koken. 

Controleer de visfilets op graatjes en snijd ze in blokjes. Voeg na 30 minuten de zoete aardappelblokjes, de garnalen en de vis toe en verwarm de soep nog 15 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen.

Tip: Saffraanpoeder kan meteen worden toegevoegd, de gedroogde meeldraadjes van de krokus moeten eerst even weken in een scheutje citroensap.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.