Mediterrane vissoep

36
Gemiddeld
Mediterrane vissoep

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de venkel en prei toe en bak 3 minuten mee. Voeg een mespunt saffraanpoeder of een paar geweekte draadjes saffraan toe. Schep de tomaten en de tomatenpuree erdoor en leg een deksel op de pan. Stoof de groenten 5 minuten zachtjes. 

Bestrooi de groenten met de bloem en bak 1 minuut mee. Schenk de pastis erbij. Voeg de bouillon toe met de tijm en laurier. Breng tegen de kook en laat de soep nog 45 minuten op laag vuur koken. 

Controleer de visfilets op graatjes en snijd ze in blokjes. Voeg na 30 minuten de zoete aardappelblokjes, de garnalen en de vis toe en verwarm de soep nog 15 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen.

Tip: Saffraanpoeder kan meteen worden toegevoegd, de gedroogde meeldraadjes van de krokus moeten eerst even weken in een scheutje citroensap.

Ingredienten

4
Personen

Mediterrane vissoep

  • 1 zak Aviko Zoete Aardappelblokjes (450 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in ringetjes
  • 1 venkelknol, in reepjes
  • mespuntje of 1 buisje saffraan (poeder of draadjes, zie tip)
  • 4 tomaten, in partjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 el bloem
  • 75 ml pastis (anijsdrank)
  • 2 l visbouillon of -fond
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 8 gepelde rauwe reuzengarnalen
  • 250 g zeeduivelfilet
  • 250 g rode poonfilet
Mediterrane vissoep
Geef je waardering
36