De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mediterrane vissoep

Deze overheelrijke Mediterrane vissoep is er een die echt op je lijstje moet. Verrukkelijk met alle verschillende soorten vis.

60 min kooktijd
Mediterrane vissoep

Een recept van

Wim Ballieu

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de venkel en prei toe en bak 3 minuten mee. Voeg een mespunt saffraanpoeder of een paar geweekte draadjes saffraan toe. Schep de tomaten en de tomatenpuree erdoor en leg een deksel op de pan. Stoof de groenten 5 minuten zachtjes. 

Bestrooi de groenten met de bloem en bak 1 minuut mee. Schenk de pastis erbij. Voeg de bouillon toe met de tijm en laurier. Breng tegen de kook en laat de soep nog 45 minuten op laag vuur koken. 

Controleer de visfilets op graatjes en snijd ze in blokjes. Voeg na 30 minuten de zoete aardappelblokjes, de garnalen en de vis toe en verwarm de soep nog 15 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen.

Tip: Saffraanpoeder kan meteen worden toegevoegd, de gedroogde meeldraadjes van de krokus moeten eerst even weken in een scheutje citroensap.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker