Mediterrane ovenschotel

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Kook de macaroni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Halveer de cherrytomaten.Snijd de courgette in kleine blokjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Laat de artisjokharten uitlekken.
  • Vet de ovenschaal in met olie. Meng in een grote kom de pasta, cherrytomaten, courgette, paprika’s, artisjokkenharten, crème fraîche, eieren, balsamicoazijn, olijfolie, Italiaanse kruiden en een beetje zout en peper.
  • Schep het mengsel in de ovenschaal.
  • Rasp de pecorino en verdeel over de ovenschaal.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge pan goudbruin.
  • Pluk en snijd de basilicum in repen.
  • Garneer het gerecht met de pijnboompitten en basilicum. 

Ingredienten

4
Personen

Mediterrane ovenschotel

  • 300 g volkoren macaroni
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 oranje paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g artisjokharten uit blik
  • olijfolie om in te bakken
  • 125 g crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 200 g pecorino aan één stuk
  • 75 g pijnboompitten
  • 0.5 bosje basilicum

Extra nodig:

  • ovenschaal
Geef je waardering
6