Marokkaanse snickers

22
Gemiddeld
Marokkaanse snickers

Bereidingswijze

minuten totale tijd

Dit gerecht komt uit Mounirs kookboek Mijn Arabische Keuken (Uitgever Carrera Culinair)

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maal de pinda’s en biscuits jn en meng met de gecondenseerde melk, poedersuiker, merg van het vanillestokje en het kaneelpoeder. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en druk goed aan.

Smelt de pure chocolade au bain-marie en smeer de chocolade over het mengsel. Vervolgens smelt je de witte chocolade en schep deze in een spuitzakje. Knip de punt van het spuitzakje en maak lange strepen over de pure chocolade. Met behulp van een prikker beweeg je in tegengestelde richting van de witte chocolade: eerst van boven naar beneden en dan van beneden naar boven zodat je een mooi motief krijgt.

Laat de chocolade in de koelkast stollen. Snijd de koekjes in rechthoeken en leg in mooie papieren bakvormpjes.

Tip: leef je uit en maak je eigen chocolademotief.

Ingredienten

1
Porties

Marokkaanse snickers

  • 1 vanillestokje
  • 500 g gezouten pinda's
  • 300 g biscuit
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 el poedersuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 400 g pure chocolade
  • 100 g witte chocolade
Geef je waardering
22