Marinade
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit olie in een pan en fruit de uien en de knoflook in circa 3 minuten glazig.
Voeg de ras el hanout toe en laat circa 1 minuut onder voortdurend roeren meebakken.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus, met deksel op de pan, circa 4 minuten koken.
Mosselen
Was de mosselen 2 keer in ruim koud water. Verwijder de kapotte exemplaren en de mosselen die drijven en verwijder de baarden.
Verwarm een grote pan, voeg de mosselen toe en gaar ze met deksel op de pan circa 6 minuten. Hussel ze af en toe goed door. De mosselen zijn gaar als ze open staan.
Schenk de marinade vlak voor het serveren bij de mosselen en serveer direct.
Kikkererwtensalade
Snijd de tomaatjes in vieren.
Snijd de schil van de sinaasappel en snijd met een scherp mes de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit.
Knijp het sap van de uitgesneden sinaasappel uit boven de kom met sla.
Meng de sla met de kikkererwten, tomaatjes en sinaasappel.
Breng op smaak met olie en azijn.
Marokkaanse cocktailsaus
Meng de halvanaise met de ketchup, gembersiroop, harissa en paprikapoeder.
Snijd het Turks brood in repen en besmeer met cocktailsaus.
Meld je aan en praat mee