Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Marokkaanse gehaktballetjes uit de tajine

  • 300 g basmatirijst
  • 100 g dadels zonder pit
  • 1 ei
  • 400 g rundergehakt
  • 1 el komijnpoeder
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 0.5 g saffraan
  • 1 sinaasappel
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 Romanesco

Extra nodig

  • tajine

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Marokkaanse gehaktballetjes uit de tajine

  • Snijd de dadels fijn.
  • Kneed in een grote kom de dadels, ei, gehakt, komijnpoeder, kaneelpoeder, paneermeel, een beetje zout en versgemalen peper door elkaar en rol er gelijke balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  • Verhit een scheut olie in de tajine en bak de Marokkaanse gehaktballetjes in circa 4 minuten rondom goudbruin.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Pel en snijd de uien in parten.
  • Voeg de uien, knoflook en saffraan toe aan de tajine en bak circa 2 minuten mee.
  • Snijd de sinaasappel in parten.
  • Voeg de tomatenblokjes, sinaasappelparten toe aan de tajine. Zet de deksel op de tajine en stoof de gehaktballetjes in circa 15 minuten gaar.
  • Snijd de koriander fijn.

 Romanesco

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de romanesco in gelijke roosjes. Kook de roosjes in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.

 Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de Marokkaanse gehaktballetjes en de romanesco over de rijst en lepel de saus eroverheen. Strooi de koriander eroverheen.

Geef je waardering

66
Marokkaanse gehaktballetjes uit de tajine