Mango-viscurry

2
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Mango-viscurry

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen circa 3 minuten en giet ze af.
  • Schil en snijd de gember fijn.
  • Snijd de paksoi in reepjes en houd het groen apart.
  • Maak de mango schoon en snijdt het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de heilbot in gelijke blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit het kerriepoeder en de gember circa 2 minuten.
  • Voeg het wit van de paksoi, de sperziebonen, bosuitjes, mango en de heilbot toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk, chilisaus en het groen van de paksoi toe. Warm circa 5 minuten goed door en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

  • Verdeel de rijst en de Mango-viscurry over borden.

 

Ingredienten

4
Personen

Mango-viscurry

  • 300 g meergranenrijst
  • 500 g sperziebonen
  • 2 cm verse gember
  • 1 paksoi
  • 1 mango
  • 1 bosje bosui
  • 400 g heilbotfilet
  • arachideolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 ml chilisaus
Geef je waardering
2