Dit populaire Hong Kong-toetje bestaat uit verse mango, pomelo en sago in een romige mango kokosmelk en is, naast één van de lekkerste dessert-recepten, ook nog eens één van de makkelijkste om zelf te maken! Eveline legt uit hoe je dat doet.

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

2
Personen

  • 100 g sago
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 ml melk
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 2 mango's
  • 2 parten pomelo
  • munt om te garneren

Extra nodig

  • keukenmachine/blender

Bereidingswijze

20 minuten

Stap 1:
Kook de sago volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 2:
Verhit een pan en kook de kokosmelk en de melk voor circa 5 minuten. Voeg de gecondenseerde melk toe en roer goed door.

Stap 3:
Verwijder de schil en halveer de pomelo. Haal het vruchtvlees uit de parten en snijd fijn.

Stap 4:
Schil en snijd de mango in blokjes. Pureer de mango in een keukenmachine/blender maar laat een aantal stukjes achter.

Stap 5:
Verdeel eerst de mangopuree over de glazen. Dan de gekookte sago en als laatst het melkmengsel. Garneer met de mangoblokjes, pomelo en munt.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Mango pomelo sago in kokosmelk
Mango pomelo sago in kokosmelk 2