De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mango pomelo sago in kokosmelk

Dit populaire Hong Kong-toetje is één van de lekkerste dessert-recepten! Eveline legt uit hoe je dat doet.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mango pomelo sago in kokosmelk

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Dit populaire Hong Kong-toetje bestaat uit verse mango, pomelo en sago in een romige mango kokosmelk en is, naast één van de lekkerste dessert-recepten, ook nog eens één van de makkelijkste om zelf te maken!"

Bereidingswijze

Mango pomelo sago in kokosmelk

  1. Kook de sago volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Verhit een pan en kook de kokosmelk en de melk voor circa 5 minuten. Voeg de gecondenseerde melk toe en roer goed door.

  3. Verwijder de schil en halveer de pomelo. Haal het vruchtvlees uit de parten en snijd fijn.

  4. Schil en snijd de mango in blokjes. Pureer de mango in een keukenmachine/blender maar laat een aantal stukjes achter.

  5. Verdeel eerst de mangopuree over de glazen. Dan de gekookte sago en als laatst het melkmengsel. Garneer met de mangoblokjes, pomelo en munt.

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Wat is pomelo sago?

Pomelo sago is een populair Aziatisch dessert met pomelo (citrusvrucht), tapiocaparels (sago), mango en kokosmelk. Het is fris, romig en lichtzoet. Ideaal voor warme dagen!

Mango pomelo sago in kokosmelk

Hoe bereid je sago?

Sago of tapioca maak je door het te koken in ruim water. Kook 10–15 minuten tot de buitenkant doorzichtig is, maar de kern nog wit. Laat daarna met de deksel op de pan staan tot ze helemaal doorzichtig zijn. Spoel goed af met koud water om plakken te voorkomen.

tapioca

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Hebt het gemaakt met i.p.v.pomelo met handsinasappel…
Succes bij het gezelschap en ze willen allemaal het recept hebben.
De sinaasappels ook het vruchtvlees uitgesneden en met de mangostukken als laatste
Bovenop gedaan….
W.P. Smit
30-05-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.