Dit ijs is zo ontzettend lekker en zelf supermakkelijk te maken zónder ijsmachine. Rudolph deelt zijn verrassende recept. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Mango-frambozen-nicecream

  • 4 st bananen
  • 75 g mango
  • 75 g frambozen
  • 30 g ahornsiroop

Speculooscrunch

  • 30 g speculoos koekjes
  • 1 mespunt speculaaskruiden
  • 50 g poedersuiker
  • 10 g bloem
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 20 g boter

Extra nodig

  • diepvrieszakjes (seal bag)
  • foodprocessor
  • 4 glazen

Bereidingswijze

19 uur

Voorbereiden nicecream 
Snijd de bananen in plakjes. Doe in een diepvrieszakje en vries de bananen een avond van tevoren in. 

Speculooscrunch 
Verwarm de oven voor op 165°C. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes en meng alle ingrediënten tot een beslagje. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het geheel niet vloeibaar genoeg is. Strijk dun uit op bakpapier of een siliconen bakmatje. Bak 5 min in de oven en laat volledig afkoelen.  

Afmaken nicecream  
 
Stap 1: 
Schil de mango en snijd in stukjes. Houdt wat van de mango en frambozen achter als garnering. Pureer de mango en frambozen ieder apart met de staafmixer of foodprocessor.  

Stap 2: 
Maak de foodprocessor weer schoon en pureer nu de stukjes bevroren banaan met de ahornsiroop. Laat net zo lang draaien tot je een romige nicecream hebt. 

Stap 3: 
Voor de opmaak neem je 4 mooie glazen die je eerst vult met een laagje frambozenpuree. Verdeel enkele frambozen erover en vervolgens circa 2 bollen nicecream per glas. Voeg dan een laagje mangopuree toe en verdeel de rest van de mango en de frambozen erover.  

Stap 4: 
Breek stukken van de afgekoelde speculoos-crunch en garneer de glazen nicecream hiermee.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

Geef je waardering

Mango Frambozen Nicecream met Speculoos Crunch
Mango Frambozen Nicecream met Speculoos Crunch