Mama's rijst

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

  • Schenk in een pan water op de rijst tot de rijst 1 vingerkootje onder staat en voeg een bouillonblokje toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de rijst met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook.

Bloemkool en eieren koken

  • Kook de eieren in een pan met kokend water circa 6 minuten en laat ze schrikken in koud water.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Kook de bloemkool in de pan met water in circa 5 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af.

Mama’s rijst

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in de wok.
  • Fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de studentenhaver en kerriepoeder toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe, bak circa 3 minuten mee en blijf goed roeren.
  • Voeg de spinazie toe en laat de spinazie slinken.
  • Pel en halveer de eieren.
  • Rasp de kaas. Breng de melk aan de kook en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bieslook fijn en roer de bieslook door de saus.
  • Serveer de eieren bij mama’s rijst.

Ingredienten

4
Personen

Mama's rijst

  • 300 g volkorenrijst
  • 1 bouillonblokje
  • 4 eieren
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 g studentenhaver
  • 1 el kerriepoeder
  • 400 g spinazie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 ml magere melk
  • 150 g kaas
Geef je waardering
5