De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mama arifi’s couscous

60 min kooktijd
Mama Arifi’s couscous

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Gestoomde couscous
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Verhit een scheutje olie in het onderste gedeelte van de couscousière en bak de kippendijen om en om goudbruin. Voeg de specerijen toe en bak circa 2 minuten mee. Blus af met de bouillon en breng het geheel aan de kook.

Strooi de couscous in een grote lage schaal met opstaande rand. Besprenkel de couscous met circa 200 milliliter warm water, een scheut olie en het zout. Wrijf ondertussen de korrels los met je handen. Schep de couscous in het bovenste gedeelte van de couscousière en stoom de couscous circa 10 minuten. Schep de 1x gestoomde couscous in een grote schaal en laat iets afkoelen. Besprenkel de couscous met circa 100 milliliter warm water en wrijf de korrels los. Stoom de couscous weer circa 10 minuten in de couscousière. Schep de couscous weer op de schaal en herhaal het loswrijven. Breng de 2x gestoomde couscous op smaak met een beetje zout.
Stoom de couscous voor de derde en laatste keer in de couscousière. Roer voor het serveren met een houten lepel goed los en voeg naar smaak extra boter toe.

Haal de kippendijen uit de couscousière, smeer ze in met wat boter en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat de kip nog 5 minuten bruneren in de oven.

Garnituur
Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en hak de knoflook.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur, zodat ze niet verkleuren. Voeg de rozijnen, kaneelpoeder en de honing toe en bak circa 1 minuut mee. Blus af met een scheutje bouillon uit de couscousière. Laat de uien circa 3 minuten pruttelen. Verwarm een koekenpan en bak de amandelen circa 5 minuten tot ze goudbruin zijn.

Serveren
Verdeel de couscous over een schaal. Schep de gestoofde uien erop en leg de kippendijen er bovenop. Garneer met de amandelen. Serveer de bouillon in een kom ernaast.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker