Malse kipfilet met krokante asperges en kerriekruim

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Malse kipfilet
Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur laag. Voeg rasp van de sinaasappel en de citroen, steranijs en kaneel toe. Leg de kipfilets erin en pocheer circa 40 minuten.

Kerriekruim
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Maal alle ingrediënten, behalve de boter, fijn in het staafmixerbakje. Voeg blokjes koude boter toe en kneed tot een deegbal. Verspreid het deeg in brokjes gelijkmatig over de bakplaat. Bak het deeg in circa 20 minuten goudbruin en roer tussendoor regelmatig door zodat een kruimelig deeg ontstaat. Laat de kruimels afkoelen.

Groente en noedels
Breng het water aan de kook en kook de sobanoedels in 6 minuten gaar. Spoel af onder koud water en meng met een scheut olijfolie. Verwarm de grill. Verwijder circa 2 centimeter van de houterige onderkanten van de asperges, bestrijk met olie en gril de asperges circa 4 minuten. Bestrijk de gegrilde asperges met de hoisinsaus Schil met een dunschiller banen van de komkommer.

Serveer de langzaam gegaarde kipfilet op de sobanoedels met de asperges, de komkommerbanen en het kerriekruim.

Ingredienten

4
Personen

Malse kipfilet

  • 1 l kippenbouillon
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 4 maïskipfilets

Kerriekruim

  • 50 g suiker
  • 45 g ongezouten pinda's
  • 50 g bloem
  • 0.5 el pindakaas
  • 1 tl kerriepoeder
  • 50 g koude boter

Groente en noedels

  • 2 l water
  • 1 pakje sobanoedels
  • 20 groene asperges
  • olijfolie
  • 2 tl hoisinsaus
  • olijfolie
  • 1 komkommer

Extra nodig

  • bakplaat
  • grill of grillpan
Geef je waardering
1