De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

malse kipfilet met krokante asperges en kerriekruim

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van kerrie en frisse groene groenten met malse kipfilet!

45 MIN
Malse kipfilet met krokante asperges en kerriekruim

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Malse kipfilet
Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur laag. Voeg rasp van de sinaasappel en de citroen, steranijs en kaneel toe. Leg de kipfilets erin en pocheer circa 40 minuten.

Kerriekruim
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Maal alle ingrediënten, behalve de boter, fijn in het staafmixerbakje. Voeg blokjes koude boter toe en kneed tot een deegbal. Verspreid het deeg in brokjes gelijkmatig over de bakplaat. Bak het deeg in circa 20 minuten goudbruin en roer tussendoor regelmatig door zodat een kruimelig deeg ontstaat. Laat de kruimels afkoelen.

Groente en noedels
Breng het water aan de kook en kook de sobanoedels in 6 minuten gaar. Spoel af onder koud water en meng met een scheut olijfolie. Verwarm de grill. Verwijder circa 2 centimeter van de houterige onderkanten van de asperges, bestrijk met olie en gril de asperges circa 4 minuten. Bestrijk de gegrilde asperges met de hoisinsaus Schil met een dunschiller banen van de komkommer.

Serveer de langzaam gegaarde kipfilet op de sobanoedels met de asperges, de komkommerbanen en het kerriekruim.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker