Makreelburger met witlofsalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

De aardappels:

  • Schil de aardappels en snijd ze door de helft.
  • Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

De witlofsalade:

  • Snijd de witlof in grove stuken.
  • Laat de rozijnen circa 5 minuten wellen in warm water en laat uitlekken.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Was de appels en snijd in dunne frietjes.
  • Meng de halvanaise, yoghurt en honing.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Meng de witlof met de ham, rozijnen, en de appel.
  • Maak de salade aan met de dressing.

De makreelburger:

  • Laat de aardappels afkoelen en stamp ze fijn.
  • Verwijder van de makreel de graten.
  • Meng de makreel door de aardappelpuree.
  • Snijd de bieslook fijn
  • Voeg het ei, de mosterd en de bieslook toe.
  • Meng het geheel goed door.
  • Strooi het paneermeel op een bord.
  • Vorm van het mengsel 4 platte schijven en wentel ze door het paneermeel.
  • Bak de┬áburgers in de hete boter in circa 8 minuten heet en bruin.

Ingredienten

4
Personen

Makreelburger met witlofsalade

  • 4 kleine aardappels
  • 400 g witlof
  • 80 g rozijnen
  • 200 g gekookte ham
  • 1 appel
  • 1 el halvanaise
  • 2 el magere yoghurt
  • 1 el honing
  • 400 g gestoomde makreel
  • 0.5 bosje bieslook
  • 1 ei
  • paneermeel
  • boter
  • 2 tl mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
1