Makkelijke viskoekjes

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Meng in de ovenschaal de krieltjes met een scheutje olie en bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Viskoekjes

  • Maal de vis met het ei fijn in een keukenmachine.
  • Meng de bloem door de vis.
  • Rasp de schil van een limoen erboven en bewaar de limoen.
  • Breng het mengsel op smaak met vissaus en peper.
  • Verhit een ruime scheut olie in een pan.
  • Schep met een lepel hoopjes in de pan en druk ze plat.

Salade

  • Halveer de geraspte limoen.
  • Meng in een grote kom de zure room, olijfolie en het sap van de limoen.
  • Breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper.
  • Pluk de lollo rosso.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Meng de rucola, lollo rosso, cherry tomaten, rode ui en de venkel door de dressing.

Serveren

  • Serveer de viskoekjes met partjes limoen en de salade.

Ingredienten

4
Personen

Makkelijke viskoekjes

  • 700 g mini krieltjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 ei
  • 5 el bloem
  • 2 limoenen
  • 2 tl vissaus
  • zonnebloemolie

Salade

  • 50 ml zure room
  • 20 ml olijfolie vergine
  • 1 krop lollo rosso
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 75 g rucola

Extra nodig

  • staafmixer

Geef je waardering
11