Makkelijke Moussaka

44
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Het gehaktmengsel:  Vet een ovenschaal in met olie

  • Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn. (houdt 1 teentje apart)
  • Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui en 2 tenen knoflook.
  • Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de Italiaanse kruiden en de gepelde tomaten toe.
  • Zet het vuur middelhoog en leg de deksel op de pan.
  • Stoof het gehakt in circa 10 minuten zacht.
  • Breng op smaak met zout en peper.

De kaassaus:

  • Smelt de boter in een pan en laat uitbruisen.
  • Roer de bloem erdoor en laat dit circa 3 minuten garen.
  • Roer de koude melk erdoor en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en roer 200 g geraspte kaas erdoor.
  • Laat de saus circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

De plakken aubergine:

  • Snijd de aubergines in dunne plakken.
  • Verwarm een grillpan.
  • Bestrijk de aubergines met olie en kruid met zout en peper.
  • Grill de aubergines aan beide kanten in circa 3 minuten zacht. De moussaka:
  • Schep een bodem van het gehaktmengsel in de ovenschaal.
  • Beleg met plakken aubergine en schep hierover een flinke lepel kaassaus. Herhaal dit tot de ovenschaal vol is. 
  • Sluit af met een laag kaassaus.
  • Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  • Bak de moussaka circa 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Ingredienten

4
Personen

Makkelijke Moussaka

  • zonnebloem
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 500 ml gepelde tomaten
  • 50 g boter
  • 3 el bloem
  • 500 ml magere melk
  • 300 g geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • 1 aubergine
  • 1 komkommer
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
44