- Verwarm de oven voor op 200°C.
Het gehaktmengsel: Vet een ovenschaal in met olie
- Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn. (houdt 1 teentje apart)
- Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui en 2 tenen knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg de Italiaanse kruiden en de gepelde tomaten toe.
- Zet het vuur middelhoog en leg de deksel op de pan.
- Stoof het gehakt in circa 10 minuten zacht.
- Breng op smaak met zout en peper.
De kaassaus:
- Smelt de boter in een pan en laat uitbruisen.
- Roer de bloem erdoor en laat dit circa 3 minuten garen.
- Roer de koude melk erdoor en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en roer 200 g geraspte kaas erdoor.
- Laat de saus circa 10 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
De plakken aubergine:
- Snijd de aubergines in dunne plakken.
- Verwarm een grillpan.
- Bestrijk de aubergines met olie en kruid met zout en peper.
- Grill de aubergines aan beide kanten in circa 3 minuten zacht. De moussaka:
- Schep een bodem van het gehaktmengsel in de ovenschaal.
- Beleg met plakken aubergine en schep hierover een flinke lepel kaassaus. Herhaal dit tot de ovenschaal vol is.
- Sluit af met een laag kaassaus.
- Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
- Bak de moussaka circa 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
0 reacties