Makkelijke Mexicaanse mole
- Pel en snijd de knoflook.
- Pel en snijd de sjalot in halve ringen.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Halveer de limoen.
- Pel de banaan.
- Pureer in het staafmixerbakjes de sjalot, knoflook, rode peper, tomaten, het sap van de limoen, de banaan, komijnpoeder, kaneelpoeder en de helft van de koriander tot een saus.
- Verhit een scheut olie in een pan en schenk de saus er in. Kook de saus circa 14 minuten. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Kippendijen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Verdeel de kippendijen over een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak de kippendijen in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Guacamole
- Snijd de avocado’s in vieren en verwijder de pit en de schil. Prak de avocado’s fijn met een vork.
- Halveer de limoen en snijd een helft in partjes.
- Meng in een kom de avocado’s, crème fraîche en het sap van een halve limoen. Breng de guacamole op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Pluk de resterende koriander.
- Verdeel de rijst over borden. Verdeel de kippendijen over de rijst en lepel de saus er royaal overheen. Strooi de resterende koriander eroverheen. Serveer de guacamole, een partje limoen en de tortilla chips ernaast.
Mexico
0 reacties