Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng een pan met een klein beetje water aan de kook
Zoetzure salade
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine blokjes.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in blokjes.
Snijd de munt fijn. Bewaar een derde voor de dipsaus.
Meng de mango, paprika en munt, voeg een flinke scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Dimsum
Plaats een stoommandje of een vergiet in de pan met kokend water.
Besmeer de bodem van de stoommand of vergiet met wat olie zodat de dimsum er niet aan vastplakt.
Snijd de zalm in stukken van circa 5 bij 2 centimeter.
Vul een diepe schaal met warm water. Dip een rijstvel in het water zodat deze glazig wordt.
Vul het rijstvel met een stukje zalm, zeekraal, kappertjes en een beetje sesamzaadjes en breng op smaak met peper.
Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het rijstvel op tot een pakketje.
Besmeer het pakketje met een dun laagje olie zodat alles goed vastzit, maak circa 8 pakketjes per persoon.
Stoom de dimsum pakketjes in circa 3 minuten gaar, serveer direct.
Dipsaus
Meng de sojasaus, honing, sesamzaad en sesamolie met de resterende munt.
0 reacties