De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

macadamia’s

45 min kooktijd
Macadamia’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
Hak de macadamianoten grof. Meng de bloem, suiker en boter met je vingers door elkaar tot een kruimelig geheel. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg over de bakvorm en strooi de gehakte noten erover.

Toplaag
Breng de boter en suiker langzaam en al roerende aan de kook op laag vuur. Laat circa 1 minuut koken onder voortdurend roeren en giet de karamel over de macademianoten.
Bak de macadamia’s in de oven in circa 20 minuten gaar. Hak de chocolade. Haal de macadamia’s uit de oven en bestrooi direct met de gehakte chocolade. Laat de chocolade smelten en strijk uit met een mes, in een draaiende beweging. Laat afkoelen in de vorm. Haal de macadamia’s uit de vorm en snijd in blokken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker