Maanzaadtaart

2
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur en 10 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop de boter met een derde van de poedersuiker luchtig. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de rum en een beetje zout toe. Splits de eieren en voeg de eidooiers stuk voor stuk al kloppend toe. Klop de eiwitten met de resterende suiker in een vetvrije kom stijf. Meng het maanzaad met de bloem en maïzena. Meng een gedeelte van het eiwitschuim door de luchtige boter en spatel het maanzaadmengsel erdoor. Spatel vervolgens de rest van het eiwitschuim erdoor. Vet de springvorm in en bestrooi met paneermeel. Schep het beslag in de vorm en bak in circa 50 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en haal uit de vorm.

Rol de marsepein uit tot een plak en snijd er een cirkel uit ter grootte van de taart. Snijd of stans bloemen en letters in de marsepein en leg op de taart. Bestrooi de taart met cacaopoeder

Ingredienten

1
Porties

Maanzaadtaart

  • 150 g boter
  • 150 g poedersuiker
  • 0.5 citroen
  • 3 el rum
  • 6 eieren
  • 200 g maanzaad
  • 50 g bloem
  • 30 g maïzena
  • 100 g marsepein
  • cacaopoeder om te bestrooien

Extra nodig

  • springvorm van 26 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • paneermeel om te bestrooien
Geef je waardering
2