De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

maanzaadtaart

70 min kooktijd
Maanzaadtaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop de boter met een derde van de poedersuiker luchtig. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de rum en een beetje zout toe. Splits de eieren en voeg de eidooiers stuk voor stuk al kloppend toe. Klop de eiwitten met de resterende suiker in een vetvrije kom stijf. Meng het maanzaad met de bloem en maïzena. Meng een gedeelte van het eiwitschuim door de luchtige boter en spatel het maanzaadmengsel erdoor. Spatel vervolgens de rest van het eiwitschuim erdoor. Vet de springvorm in en bestrooi met paneermeel. Schep het beslag in de vorm en bak in circa 50 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en haal uit de vorm.

Rol de marsepein uit tot een plak en snijd er een cirkel uit ter grootte van de taart. Snijd of stans bloemen en letters in de marsepein en leg op de taart. Bestrooi de taart met cacaopoeder

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker