Vietnamese rijstnoedels
Breng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook.
Schil en snijd de gember in dunne plakken en voeg toe aan de bouillon.
Kook een takje munt en een takje koriander mee.
Laat de bouillon, op laag vuur, circa 8 minuten koken.
Schil en snijd de wortels in dunne repen.
Halveer de prei in de lengte, was de prei onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.
Schep de gember en kruidentakjes uit de bouillon.
Kook de wortel en prei circa 2 minuten in de bouillon.
Kook de noedels volgens bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de peper in dunne ringen.
Pureer, met een staafmixer, de knoflook met de blaadjes munt, blaadjes koriander, rode peper, sojasaus, honing en sap van de limoen tot een gladde saus.
Tofu
Snijd de tofu in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de tofu om en om in circa 5 minuten goudbruin.
Voeg de taugé toe en bak 1 minuut mee.
Voeg het sausje en de sesamzaadjes toe en zet de pan van het vuur.
Serveren
Verdeel de noedels in kommen of diepe borden. Schep hierover de bouillon en de tofublokjes. Bestrooi met sesamzaadjes.
Meld je aan en praat mee