De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

maaltijdsoep met gerookte forel

Deze heerlijke aardappel-preisoep met gerookte forel is eenvoudig te bereiden.

30 min kooktijd
Maaltijdsoep met gerookte forel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bereiding

Halveer de preien in de lengte en was de preien. Snijd de preien in dunne halve ringen en de courgettes in kleine blokjes. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een hoge pan en bak de preien, aardappels, kerriepoeder, peper en een snufje zout. Voeg de melk, water, het bouillonblokje en laurier toe en kook de soep op laag vuur circa 10minuten. Voeg de courgettes toe en gaar 2 minuten mee. Voeg de forelfilets toe en laat 2-3 minuten doorwarmen. Haal de vis met een schuimspaan uit de soep en breek in grove stukken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de forel over de borden en schep de soep eroverheen. Strooi de bieslook over de soep.

Stokbrood uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het stokbrood in grove stukken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak circa 4 minuten in de oven. Pel de knoflook. Sprenkel olijfolie extra vergine over het brood en wrijf de knoflook erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker