Tonijnloin
- Meng de sesamzaadjes, zwarte peper en het zout in een grote kom. Schenk vervolgens over in een braadslee.
- Wentel de hele tonijnloin in dit mengsel en zorg ervoor dat alle zaadjes en specerijen worden opgenomen. Verpak de loin voorzichtig in plasticfolie zodat het een prachtige coating van sesamzaadjes krijgt.
- Snijd de tonijnloin met de plasticfolie er nog om in medaillons van elk 200 g. Verwijder het plasticfolie zodat elk stuk prachtig is bedekt met de korst.
Krokante topping
- Bak de in dunne plakjes gesneden knoflook, geraspte gember en geraspte verse kokosnoot afzonderlijk tot ze allemaal bruin en knapperig zijn. De gaartijden zijn verschillend, dus houd een oogje in het zeil.
- Voeg ze vervolgens samen en breng op smaak.
Tom yum-saus
- Voeg aan een steelpan de tom yum-pasta, knoflook, gember en het citroengras toe met 2 el van de olie die werd gebruikt voor het bakken van de kokosnoot.
- Kook dit op hoog vuur circa 2 minuten om de aroma's van de specerijen vrij te laten komen. Voeg de kokosmelk toe en laat circa 10 minuten op laag vuur koken.
Voor de mousse van het buikstuk van de tonijn:
- Hak de witte uien en knoflook fijn, smelt vervolgens in een hete pan voldoende boter om ze geheel te bedekken en kook ze zachtjes tot ze zijn gekaramelliseerd.
- Hak het vlees van het buikstuk van de tonijn in grote stukken en voeg het toe aan het inmiddels gekarameliseerde mengsel. Laat 10 minuten met het deksel op de pan op een laag vuur koken.
- Giet in de keukenmachine en draai tot een zacht en romig mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de tonijnloin-porties in hete olie tot de sesamzaadjes zijn gebruind. Zorg ervoor dat het fraaie bruine korst heeft aan de buitenkant en dat de kern medium rare is.
Serveren
- Begin met een basis van tom yum-saus, daarna een handje verse korianderblaadjes gevolgd door de heerlijk gebakken tonijn, een lepel van de romige mousse erbovenop en als laatste de topping van knapperige kokosnoot, gember en knoflook.
0 reacties