Loempiacadeautjes

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Vulling:

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Pluk de blaadjes koriander, munt en basilicum en hak ze grof.
  • Schil de mango, en snijd het vruchtvlees van de pit af in lange dunne repen.
  • Snijd de bosuien en in dunne ringen.
  • Snijd de sla in dunne reepjes.
  • Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne lange repen.
  • Schil de winterwortel en schaaf de wortel ook in dunne lange repen.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne ringen.
  • Leg alle ingrediënten van de vulling, soort bij soort, op een grote schaal.
  • Verhit een koekenpan en rooster de cashewnoten.
  • Week de rijstmie circa 5 minuten in kokend water.

Loempiacadeautjes:

  • Maak een theedoek nat en leg hem op het aanrecht.
  • Haal 1 rijstvel door warm water zodat hij zacht wordt en leg hem op de theedoek.
  • Leg in het midden een klein bergje mie en daaromheen kleine porties van de verschillende ingrediënten en cashewnoten. De ingrediënten die over blijven, worden voor de salade gebruikt.
  • Vouw de zijkanten naar binnen en rol hem dan strak op. Herhaal dit tot alle rijstvellen op zijn.

Dipsaus:

  • Meng de vissaus met de chilisaus.

Mie salade:

  • Meng overgebleven ingrediënten van de loempiavulling door elkaar.
  • Halveer de limoen en pers het sap uit over de salade.
  • Voeg de sesamolie toe en roer door elkaar.
  • Hak de resterende cashewnoten fijn en garneer de salade ermee.

Ingredienten

4
Personen

Loempiacadeautjes

  • 0.5 bosje verse koriander
  • 0.5 bosje verse munt
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 mango
  • 3 bosuien
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 1 winterwortel
  • 1 verse rode peper
  • 100 g cashewnoten
  • 400 g rijstmie
  • 20 kleine rijstvellen
  • 2 el vissaus
  • 6 el chilisaus
  • 1 limoen
  • 1 el sesamolie
Geef je waardering
5