Vulling:
- Breng een pan met water aan de kook.
- Pluk de blaadjes koriander, munt en basilicum en hak ze grof.
- Schil de mango, en snijd het vruchtvlees van de pit af in lange dunne repen.
- Snijd de bosuien en in dunne ringen.
- Snijd de sla in dunne reepjes.
- Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne lange repen.
- Schil de winterwortel en schaaf de wortel ook in dunne lange repen.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne ringen.
- Leg alle ingrediënten van de vulling, soort bij soort, op een grote schaal.
- Verhit een koekenpan en rooster de cashewnoten.
- Week de rijstmie circa 5 minuten in kokend water.
Loempiacadeautjes:
- Maak een theedoek nat en leg hem op het aanrecht.
- Haal 1 rijstvel door warm water zodat hij zacht wordt en leg hem op de theedoek.
- Leg in het midden een klein bergje mie en daaromheen kleine porties van de verschillende ingrediënten en cashewnoten. De ingrediënten die over blijven, worden voor de salade gebruikt.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol hem dan strak op. Herhaal dit tot alle rijstvellen op zijn.
Dipsaus:
- Meng de vissaus met de chilisaus.
Mie salade:
- Meng overgebleven ingrediënten van de loempiavulling door elkaar.
- Halveer de limoen en pers het sap uit over de salade.
- Voeg de sesamolie toe en roer door elkaar.
- Hak de resterende cashewnoten fijn en garneer de salade ermee.
Meld je aan en praat mee