Linguine met gerookte zalm en rucola

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de grill van de oven voor op 200 graden.

Voor de gegratineerde broccoli

Kook de pasta gaar in een pan met water en zout volgens de verpakking. Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en kook even kort in de pan met kokend water voor 2 minuten. Verhit de melk met scheutje water en de kaas. Verwarm licht totdat de kaas is gesmolten. Schep de broccoli in een ovenschaal en schep er de kaas saus overheen. Strooi er wat amandelen overheen. Zet de ovenschaal met broccoli voor circa 5 minuten onder de grill.

De pasta afmaken

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Snijd de zalm in reepjes. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook en de ui zonder te kleuren. Giet de pasta af en voeg toe aan de knoflook en ui. Roer de pasta goed door en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Roer de rucola en zalm door de pasta. Voeg tot slot een beetje olijfolie toe.

Ingredienten

4
Personen

Linguine met gerookte zalm en rucola

  • 300 g linguine
  • 1 broccoli
  • 100 ml magere melk
  • 200 g geraspte jong belegen kaas
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g gerookte zalm
  • 50 g rucola
  • olijfolie extra vierge
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
2