De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Libanees broodje shawarma

Laat je verrassen door dit heerlijke broodje shawarma op Libanese wijze!

165 MIN
Libanees broodje shawarma
Nadia en Merijn

Bereidingswijze

Shawarma
Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Stamp in de vijzel alle specerijen fijn en meng ze met het vlees. Voeg eventueel gevijzelde mastiek toe. Snijd de citroen in plakjes. Meng de azijn met de citroen en het gekruide vlees. Marineer afgedekt een paar uur. Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Meng het vlees met een scheut olie en bak in een droge hete grillpan of onder de hete grill in enkele minuten goudbruin.

Toum
Pel en snijd de knoflook fijn. Vijzel de knoflook met een beetje grof zout in de vijzel en voeg citroensap toe. Stamp net zolang tot je een fijne knoflookmayonaise (toum) hebt. Roer de zonnebloemolie door de toum tot een mooie emulsie.

Garnituur
Pluk de kruiden en meng ze met elkaar. Pel en snijd de ui in halve ringen.

Serveer
Verdeel het vlees, de kruiden en de ui over de flatbreads en schep overal wat toum op. Rol de flatbreads op en serveer direct.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker