Libanees broodje shawarma

11
Makkelijk
Libanees broodje shawarma

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
2 uur en 45 minuten totale tijd

Shawarma
Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Stamp in de vijzel alle specerijen fijn en meng ze met het vlees. Voeg eventueel gevijzelde mastiek toe. Snijd de citroen in plakjes. Meng de azijn met de citroen en het gekruide vlees. Marineer afgedekt een paar uur. Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Meng het vlees met een scheut olie en bak in een droge hete grillpan of onder de hete grill in enkele minuten goudbruin.

Toum
Pel en snijd de knoflook fijn. Vijzel de knoflook met een beetje grof zout in de vijzel en voeg citroensap toe. Stamp net zolang tot je een fijne knoflookmayonaise (toum) hebt. Roer de zonnebloemolie door de toum tot een mooie emulsie.

Garnituur
Pluk de kruiden en meng ze met elkaar. Pel en snijd de ui in halve ringen.

Serveer
Verdeel het vlees, de kruiden en de ui over de flatbreads en schep overal wat toum op. Rol de flatbreads op en serveer direct.

Ingredienten

4
Personen

Shawarma

  • 500 g ribeye
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el witte peper
  • 4 pimentkorrels
  • 4 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 1.5 el kaneelpoeder
  • 0.5 zakje mastiek
  • 1 citroen
  • 150 ml rode wijnazijn
  • olijfolie

Toum

  • 1 bol knoflook
  • 1 citroen
  • 200 ml zonnebloemolie
  • grof zout

Garnituur

  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje munt
  • 1 rode ui
  • 4 Libanees flatbreads

Extra nodig

  • vijzel
Libanees broodje shawarma
Geef je waardering
11