Lamskoteletten met muntsaus

27
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pel en hak de knoflook. Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees met de knoflook en rozemarijn circa 2 minuten per kant. Breng voor de saus het water met de suiker aan de kook. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg ze toe, samen met de azijn. Leng het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en bind hiermee de saus af. Schil de aardappels en kook ze in circa 20 minuten gaar in ruim water met zout. Kook de doperwten gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de melk en stamp de aardappels. Voeg de melk toe en breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de erwten door de puree. Serveer de lamskoteletten met de muntsaus en aardappelpuree met doperwten.

Dit recept komt uit de aflevering over Sydney van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Lamskoteletten

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g boter
  • 600 g lamskoteletten
  • zout
  • 4 takjes rozemarijn

Muntsaus

  • 100 ml water
  • 50 g suiker
  • 1 bos munt
  • 2 el azijn
  • 1 el aardappelzetmeel

Aardappelpuree

  • 500 g aardappels
  • zout
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 100 ml melk
Geef je waardering
27