Lamsgehakt spiesjes met yoghurt- muntdressing

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 80˚C.
  • Week de satéstokjes in water.

Lamsgehaktspiesjes

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Pel en snipper de uien.
  • Meng het gehakt met uien, de ras el hanout, mosterd en ei in een kom.
  • Vorm het gehakt om de satéstokjes en gril ze circa 10 minuten in de grillpan tot ze bruin en gaar zijn. Houd het vlees warm in de oven.
  • Laat de grillpan op staan voor de groente.


Gepofte aardappels

  • Was de aardappels en prik ze een aantal keer in met een mes. Gaar de aardappels in circa 8 minuten in de magnetron op 800 watt.
  • Schil en snijd de bleekselderie in hele fijne reepjes
  • Snijd de munt in fijne reepjes.
  • Meng de bleekselderie en de munt met Turkse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.


Groente grillen

  • Halveer de tomaten en gril ze circa 2 minuten op de gril.
  • Snijd de courgette in schuine stukken en gril ze in circa 2 minuten om en om bruin.

 

  • Halveer de gepofte aardappels en vul de aardappels met de yoghurt-munt saus.
  • Serveer met de lamsgehaktspiesjes.

Ingredienten

4
Personen

Lamsgehakt met yoghurt muntdressing

  • 400 g lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 el gladde mosterd
  • 1 ei
  • 4 grote bloemige aardappels
  • 200 g bleekselderij
  • 0.5 bosje munt
  • 300 ml Turkse yoghurt
  • 4 vleestomaten
  • 1 courgette
  • 3 tl ras el hanout

Extra nodig

  • satéstokjes
Geef je waardering
10