De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kwarkcake met abrikozen

Een supersimpele kwarkcake maken? Dat doe je met maar 8 ingrediënten. Zelfs de beginnende bakker laat dit recept slagen. 

15 min. voorbereidingstijd
30 min. oventijd
Direct naar recept
abrikozencake

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Op zoek naar ontzettend simpel bakrecept? Zoek niet verder want deze abrikozencake maak je binnen een handomdraai. Zo simpel kan het soms zijn."

Bereidingswijze

Kwarkcake met abrikozen

  1. Verwarm de oven tot 180 °C.

  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.

  3. Meng in een andere kom de kwark, eieren en zonnebloemolie door elkaar met een garde.

  4. Voeg dit beslag toe aan de andere kom en meng door met een spatel.

  5. Was de abrikozen, snijd ze door de helft en verwijder de pit.

  6. Verdeel het beslag in een ingevette brownievorm. Verdeel de gehalveerde abrikozen met de snijkant naar boven in de cake.

  7. Bak de cake voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. Laat afkoelen en snijd in vierkante stukken. Serveer met poedersuiker.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.