De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kwarkbrood van Toko Lo

Kwarkbrood is vetarm en glutenvrij. In dit recept wordt gebruik gemaakt van kokosrasp en kokosmeel, dit kun je eventueel vervangen door spelt- of amandelmeel naar smaak. Zo blijf je variëren. 

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
kwarkbrood.png

Een recept van

Kwarkbrood is vetarm en glutenvrij. In dit recept wordt gebruik gemaakt van kokosrasp en kokosmeel, dit kun je eventueel vervangen door spelt- of amandelmeel naar smaak. Zo blijf je variëren. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Meng de kwark met de eieren.
  3. Voeg vervolgens het meel, bakpoeder, de kokosrasp, een snuf zout en vanille-extract toe en meng tot een egaal mengsel.
  4. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm.
  5. Bestrooi de bovenkant met de zonnebloempitten en/of pompoenpitten.
  6. Plaats het brood 15 minuten in de voorverwarmde de oven.

Let op: gebruik je een kleinere vorm, dan moet het brood langer gebakken worden.
Tip: wil je een vegan variant maken? Vervang dan de kwark door sojayoghurt of soja kwark en de eieren door 150 ml kokosmelk of sinaasappelsap of 2 bananen.

Recept: TOKO LO

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Lekker als nagerecht.
Zelf rooster ik de kokosrasp eerst even.
Em Koster
28-07-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.