Kwarkbrood is vetarm en glutenvrij. In dit recept wordt gebruik gemaakt van kokosrasp en kokosmeel, dit kun je eventueel vervangen door spelt- of amandelmeel naar smaak. Zo blijf je variëren. 

Ingredienten

8
Porties

Ingrediënten

  • 150 gr kwark
  • 50 gr kokosmeel
  • 50 gr kokosrasp
  • 4 eieren
  • vanille-extract naar smaak
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 el pompoenpitten
  • ½ tl zout
  • 1 tl bakpoeder

Benodigdheden

  • Ronde springvorm van 20 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Meng de kwark met de eieren.
  3. Voeg vervolgens het meel, bakpoeder, de kokosrasp, een snuf zout en vanille-extract toe en meng tot een egaal mengsel.
  4. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm.
  5. Bestrooi de bovenkant met de zonnebloempitten en/of pompoenpitten.
  6. Plaats het brood 15 minuten in de voorverwarmde de oven.

Let op: gebruik je een kleinere vorm, dan moet het brood langer gebakken worden.
Tip: wil je een vegan variant maken? Vervang dan de kwark door sojayoghurt of soja kwark en de eieren door 150 ml kokosmelk of sinaasappelsap of 2 bananen.

Recept: TOKO LO

Geef je waardering

14
kwarkbrood.png