De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kwarkbrood van toko lo

Kwarkbrood is vetarm en glutenvrij. In dit recept wordt gebruik gemaakt van kokosrasp en kokosmeel, dit kun je eventueel vervangen door spelt- of amandelmeel naar smaak. Zo blijf je variëren. 

10 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
kwarkbrood.png

Een recept van

Kwarkbrood is vetarm en glutenvrij. In dit recept wordt gebruik gemaakt van kokosrasp en kokosmeel, dit kun je eventueel vervangen door spelt- of amandelmeel naar smaak. Zo blijf je variëren. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Meng de kwark met de eieren.
  3. Voeg vervolgens het meel, bakpoeder, de kokosrasp, een snuf zout en vanille-extract toe en meng tot een egaal mengsel.
  4. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm.
  5. Bestrooi de bovenkant met de zonnebloempitten en/of pompoenpitten.
  6. Plaats het brood 15 minuten in de voorverwarmde de oven.

Let op: gebruik je een kleinere vorm, dan moet het brood langer gebakken worden.
Tip: wil je een vegan variant maken? Vervang dan de kwark door sojayoghurt of soja kwark en de eieren door 150 ml kokosmelk of sinaasappelsap of 2 bananen.

Recept: TOKO LO

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Lekker als nagerecht.
Zelf rooster ik de kokosrasp eerst even.
Em Koster
28-07-2023

Ook lekker