Mounir Toub

Ingredienten

4
Personen

Kumpir (gevulde aardappel)

  • 4 grote bloemige aardappels
  • 100 g doperwten
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 augurken
  • 150 ml Turkse yoghurt
  • 4 takjes koriander
  • 50 g mais
  • 50 g geraspte oude kaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 Romeinse sla
  • 250 g cherrytomaatjes
  • olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook.

Aardappels poffen

  • Was de aardappels en prik met een mesje gaatjes in de aardappels.
  • Gaar de aardappels circa 4 minuten in de magnetron op 800 watt tot ze gaar zijn.

Gevulde aardappels

  • Kook de doperwten in circa 4 minuten gaar en giet ze af.
  • Schil en rasp de winterpeen.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in hele fijne reepjes.
  • Snijd de augurken in kleine blokjes.
  • Halveer de aardappels. Verwijder het binnenste van de aardappel met een lepel maar houd de aardappelschil intact.
  • Meng de aardappels met een de helft van de Turkse yoghurt.
  • Snijd de koriander fijn en meng de koriander door het aardappel-yoghurt mengsel.
  • Leg de uitgeholde aardappelschil in een ovenschaal en vul ze met de aardappelsalade.
  • Verdeel de maïs, wortel, paprika, augurk en doperwten erover.
  • Bestrooi de aardappels met paprikapoeder en de geraspte kaas. Bak de aardappels in een ovenschaal circa 5 minuten in de oven.
  • Lepel de resterende Turkse yoghurt over de aardappels.

Salade:

  • Was en snijd de sla in grove stukken.
  • Meng de cherrytomaten en de overgebleven groente door de sla.
  • Voeg een flinke scheut olijfolie toe
  • Breng de salade op smaak met zout en peper.

Geef je waardering

106
Kumpir (gevulde aardappel)