De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante stamppot met worst

Stamppot in een nieuw (en krokant) jasje! Met heerlijke bockworst en mosterdmayonaise.

krokante stamppot

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C. Ontdooi het de loempiavellen. Was de andijvie en snijd fijn. Verhit een koekenpan met boter en bak de worstjes rondom bruin. Bewaar het bakvet.

Schil de aardappels en breng ze in ruim water met zout aan de kook. Kook de aardappels gaar. Giet af en stamp tot puree. Breng de puree op smaak met de helft van de roomboter een scheutje melk en nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper. Meng de andijvie door de puree.

Smelt de andere helft van de boter. Bestrijk de loempiavellen met de gesmolten boter. Leg 2 vellen op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met boter en schep er enkele lepels puree op. Druk de bockworst in de puree en rol de vellen op als een strüdel. Herhaal dit voor de overige 3 worsten. Bestrijk de strüdels met wat bakvet en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Meng de mayonaise met de grove mosterd.

Serveren

Serveer de mosterdmayonaise bij de warme stamppotstrüdel.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker