Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C. Ontdooi het de loempiavellen. Was de andijvie en snijd fijn. Verhit een koekenpan met boter en bak de worstjes rondom bruin. Bewaar het bakvet.
Schil de aardappels en breng ze in ruim water met zout aan de kook. Kook de aardappels gaar. Giet af en stamp tot puree. Breng de puree op smaak met de helft van de roomboter een scheutje melk en nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper. Meng de andijvie door de puree.
Smelt de andere helft van de boter. Bestrijk de loempiavellen met de gesmolten boter. Leg 2 vellen op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met boter en schep er enkele lepels puree op. Druk de bockworst in de puree en rol de vellen op als een strüdel. Herhaal dit voor de overige 3 worsten. Bestrijk de strüdels met wat bakvet en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
Meng de mayonaise met de grove mosterd.
Serveren
Serveer de mosterdmayonaise bij de warme stamppotstrüdel.
0 reacties