Krokante perentaart

27
Gemiddeld
Krokante perentaart

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Bodem
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de buitenkant van de taartvorm in. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een plak van circa 2 millimeter dik en snijd de plak in de vorm van een cirkel. Leg de cirkel op de ingevette taartvorm en prik het deeg in met een vork. Bestrijk het deeg met water, bestrooi met suiker en laat het deeg circa 10 minuten rusten. Bak de bodem in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar en laat de bodem afkoelen. Smelt de chocolade en bestrijk de bodem ermee.

Geroosterde amandelen
Verwarm de oven op 180 ºC. Meng de poedersuiker met de geschaafde amandelen. Bak de amandelen in de oven in circa 12 minuten goudbruin.

Pangebakken peren
Schil en halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in parten. Smelt de boter in een pan en bak de peren met kaneelpoeder en suiker goudbruin. Blus af met perenlikeur en laat de peren in de saus afkoelen.

Perencrème
Breng in een pan het perensap aan de kook. Roer de eidooiers los met de suiker en roer de bloem erdoor. Schenk het perensap bij de eidooiers en roer goed door. Schenk het eimengsel terug in de pan en kook de crème in circa 2 minuten gaar. Laat de crème, afgedekt met plasticfolie, afkoelen op een met koud water afgespoeld bakplaatje. Week de gelatine in ruim water. Verwarm een pan en los de gelatine met aanhangend vocht op. Roer de gelatine door de perencrème. Klop de perenlikeur en de room tot yoghurt dikte en spatel de room door de perencrème.

Verdeel de peren over de bodem. Verdeel de perencrème over de peren en bestrooi met de geroosterde amandelen. Bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 el suiker
  • 100 g witte chocolade

Geroosterde amandelen

  • 25 g geschaafde amandelen
  • 1 el poedersuiker

Pangebakken peren

  • 3 conference peren
  • 1 el boter
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 60 g suiker
  • 2 el perenlikeur

Perencrème

  • 200 ml perensap
  • 4 eidooiers
  • 40 g suiker
  • 1 el bloem
  • 5 blaadjes gelatine
  • 4 el perenlikeur
  • 120 g room

Extra nodig

  • taartvorm van ca 18 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • poedersuiker om te bestuiven
Krokante perentaart
Geef je waardering
27