Krokante chorizocrostini en witte bonencrème

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Krokante chorizocrostini

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verwijder het vel van de chorizo en snijd de chorizo in plakjes. Verwarm een pan en bak de chorizo in circa 6 minuten krokant (bewaar het bakvet). Haal de chorizo uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
  • Leg de sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer ze met een beetje bakvet van de chorizo. Rooster de boterhammen in de oven in circa 8 minuten krokant.

 Witte bonencrème

  • Pel en snijd de ui in plakjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten.
  • Giet de bonen af en spoel ze schoon. Voeg de bonen toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de rest van het bakvet van de chorizo toe. Pureer de bonen met een pureestamper en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Salade

  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Meng in grote kom de azijn, een beetje zout, versgemalen peper en honing. Schenk er in een dun straaltje onder constant roeren de olijfolie extra vierge bij. Roer de vleestomaten, veldsla en de rucola door de dressing.

Serveren

  • Snijd de chorizocrostini schuin doormidden. Besmeer de boterhammen royaal met de bonencrème. Verdeel het brood en de salade over borden. Schep de krokante chorizocrostini over de borden.

Ingredienten

4
Personen

Krokante chorizocrostini en witte bonencrème

  • 200 g chorizo aan één stuk
  • 200 g chorizo aan één stuk
  • 8 sneetjes boerenbrood
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g witte bonen, pot
  • 4 vleestomaten
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 125 g veldsla
  • 75 g rucola

Extra nodig:

  • keukenpapier
  • pureestamper
Geef je waardering
2