De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante bladerdeegflapjes met groente en zalm

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.

30 MIN
Krokante bladerdeegflapjes met groente en zalm

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.

Snijd de courgette in vieren, daarna in plakjes en dan in repen.

Snijd de gerookte zalm in reepjes.

Roer de roomkaas los en smeer als een diagonale streep over de plakjes bladerdeeg. Verdeel de reepjes paprika en courgette erover en bestrooi met zalm. Bestrooi met een beetje versgemalen peper en vouw de lege hoekpunten over elkaar heen. Leg de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met geraspte kaas. Bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Halveer de druiven intussen.

Snijd de bieslook fijn.

Snijd de witlof in reepjes en meng met de druiven, bieslook en mayonaise en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Leg 2 flapjes per persoon op bord en serveer de witlofsalade erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker