De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krieltjessalade met oude kaas

15 min kooktijd
Krieltjessalade met oude kaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Breng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook.
  • Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Giet af, stoom droog en laat uitdampen op een bordje.
  • Meng voor de dressing de witte wijnazijn en de mosterd in een grote kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij en roer de halvanaise erdoor.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de radijsjes in vieren.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de cornichons in gelijke stukjes.
  • Snijd de tuinkers los.
  • Snijd de oude kaas in blokjes.
  • Meng de krieltjes, pijnboompitten, radijsjes, cherrytomaten, cornichons, tuinkers, oude kaas en de veldsla door de dressing.

Serveren

  • Verdeel de krieltjessalade over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker