- Breng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook.
- Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Giet af, stoom droog en laat uitdampen op een bordje.
- Meng voor de dressing de witte wijnazijn en de mosterd in een grote kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij en roer de halvanaise erdoor.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan in circa 3 minuten goudbruin.
- Snijd de radijsjes in vieren.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de cornichons in gelijke stukjes.
- Snijd de tuinkers los.
- Snijd de oude kaas in blokjes.
- Meng de krieltjes, pijnboompitten, radijsjes, cherrytomaten, cornichons, tuinkers, oude kaas en de veldsla door de dressing.
Serveren
- Verdeel de krieltjessalade over borden.
0 reacties