Bereiding
Verwarm een grillpan voor.
Breng de krieltjes in een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook in circa 15 minuten gaar.
Bestrooi de koteletten met een beetje zout en versgemalen peper en sprenkel er olijfolie om in te bakken over. Gril ze in de grillpan in circa 10 minuten gaar.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Pel en snipper de ui.
Verhit voor de piperade een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui en twee derde van de knoflook circa 5 minuten.
Snijd de tomaten intussen in blokjes.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Voeg de tomaat en paprika toe aan de pan met ui. Ris de tijm erboven, voeg tomatenpuree, een takje rozemarijn en cayennepeper toe en laat het geheel op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Giet de krieltjes af, laat even uitwasemen en plet de krieltjes.
Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en bak de krieltjes in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg de resterende knoflook en rozemarijn toe en bak circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Pluk en hak de peterselie fijn.
Serveren
Leg een kotelet op bord, schep er piperade tegenaan en serveer de krokante krieltjes erbij. Garneer met peterselie.
0 reacties