Koolstamppot met bloemkool in een jasje

2
Makkelijk
Koolstamppot met bloemkool in een jasje

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Koolstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels met de boerenkool in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Pureer de aardappels en de boerenkool met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en breng op smaak met nootmuskaat, een beetje zout en peper.
  • Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en roer door de puree.
  • Snijd de bieslook fijn. Strooi de bieslook over de stamppot.

Bloemkool in een jasje

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel koud.
  • Meng in een kom de bloem, maïzena, kerriepoeder, nootmuskaat, een beetje zout en peper en het bronwater.
  • Verhit een laag van 3 centimeter olie in een pan.
  • Haal de bloemkool door het beslag en frituur de bloemkool in circa 5 minuten goudbruin en krokant.
  • Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. 

Ingredienten

4
Personen

Koolstamppot met bloemkool in een jasje

  • 800 g kruimige aardappels
  • 300 g boerenkool
  • 50 ml melk
  • 1 tl nootmuskaat
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 0.5 bosje bieslook
  • 1 bloemkool
  • 200 g bloem
  • 100 g maïzena
  • 1 tl kerriepoeder
  • 300 ml bruisend bronwater
  • zonnebloemolie

Extra nodig:

  • pureestamper
  • keukenpapier
Koolstamppot met bloemkool in een jasje
Geef je waardering
2