De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

koolstamppot met bloemkool in een jasje

30 min kooktijd
Koolstamppot met bloemkool in een jasje

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Koolstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels met de boerenkool in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Pureer de aardappels en de boerenkool met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en breng op smaak met nootmuskaat, een beetje zout en peper.
  • Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en roer door de puree.
  • Snijd de bieslook fijn. Strooi de bieslook over de stamppot.

Bloemkool in een jasje

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel koud.
  • Meng in een kom de bloem, maïzena, kerriepoeder, nootmuskaat, een beetje zout en peper en het bronwater.
  • Verhit een laag van 3 centimeter olie in een pan.
  • Haal de bloemkool door het beslag en frituur de bloemkool in circa 5 minuten goudbruin en krokant.
  • Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker