Koolstamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels met de boerenkool in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
- Pureer de aardappels en de boerenkool met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en breng op smaak met nootmuskaat, een beetje zout en peper.
- Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en roer door de puree.
- Snijd de bieslook fijn. Strooi de bieslook over de stamppot.
Bloemkool in een jasje
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel koud.
- Meng in een kom de bloem, maïzena, kerriepoeder, nootmuskaat, een beetje zout en peper en het bronwater.
- Verhit een laag van 3 centimeter olie in een pan.
- Haal de bloemkool door het beslag en frituur de bloemkool in circa 5 minuten goudbruin en krokant.
- Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
0 reacties