Rijst koken
- Pel de knoflook.
- Breng de rijst in een pan met water, steranijs, korianderzaad, de helft van de knoflook en een snufje zout aan de kook.
- Laat de rijst circa 15 minuten op laag vuur koken. Zet het vuur uit en laat de rijst nog circa 10 minuten met deksel op de pan nastomen.
Viscurry
- Snijd de vis in stukjes.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
- Snijd de courgette en bosuitjes in schuine plakken.
- Hak de resterende teen knoflook fijn.
- Halveer de pepers, verwijder de zaadlijst en snijd de pepers fijn. Houd de helft apart voor de ananas spice.
- Verhit kokosolie in de wok.
- Roerbak de courgette, paprika, bosuitje, knoflook en rode peper circa 3 – 5 minuten en breng op smaak met zout.
- Voeg de vis toe en roerbak circa 5 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe en zet het vuur laag.
- Leg een deksel op de wok en laat op laag vuur circa 10 minuten garen.
Ananas spice
- Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes.
- Hak de koriander fijn en meng de ananas in een kom met de resterende gehakte peper, de helft van de koriander, limoensap en zout naar smaak.
Serveren
- Rasp de gember fijn.
- Verdeel de viscurry over borden en garneer met de rest van de koriander.
- Verwijder voor het opdienen de specerijen uit de rijst en serveer de rijst bij de curry.
- Knijp de gember uit boven het gerecht.
0 reacties