Kasia Vermaire

Ingredienten

4
Personen

Kokosviscurry met rijst

  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 600 ml water
  • 3 stuks steranijs
  • 1 el korianderzaad
  • 400 g zeewolf of andere witvis
  • 1 courgette
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 2 rode pepers
  • 1 el kokosolie
  • zout
  • 150 ml kokosmelk
  • 0.5 verse ananas
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 5 cm verse gember

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Rijst koken

  • Pel de knoflook.
  • Breng de rijst in een pan met water, steranijs, korianderzaad, de helft van de knoflook en een snufje zout aan de kook.
  • Laat de rijst circa 15 minuten op laag vuur koken. Zet het vuur uit en laat de rijst nog circa 10 minuten met deksel op de pan nastomen.

Viscurry

  • Snijd de vis in stukjes.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Snijd de courgette en bosuitjes in schuine plakken.
  • Hak de resterende teen knoflook fijn.
  • Halveer de pepers, verwijder de zaadlijst en snijd de pepers fijn. Houd de helft apart voor de ananas spice.
  • Verhit kokosolie in de wok.
  • Roerbak de courgette, paprika, bosuitje, knoflook en rode peper circa 3 – 5 minuten en breng op smaak met zout.
  • Voeg de vis toe en roerbak circa 5 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en zet het vuur laag.
  • Leg een deksel op de wok en laat op laag vuur circa 10 minuten garen.

Ananas spice

  • Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes.
  • Hak de koriander fijn en meng de ananas in een kom met de resterende gehakte peper, de helft van de koriander, limoensap en zout naar smaak.  

Serveren

  • Rasp de gember fijn.
  • Verdeel de viscurry over borden en garneer met de rest van de koriander.
  • Verwijder voor het opdienen de specerijen uit de rijst en serveer de rijst bij de curry.
  • Knijp de gember uit boven het gerecht.

Geef je waardering

46
Kokosvis curry met rijst