Kokosmakronen, maar dan verwerkt in een fruitige cake! Miljuschka deelt haar recept.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

12
Personen

Kokosmakroon

  • 2 eieren
  • 100 g kokosrasp
  • 100 g suiker
  • roze kleurstof

Cakebeslag

  • 275 g boter op kamertemperatuur
  • 275 g suiker
  • rasp van 1/2 citroen
  • 4 à 5 eieren
  • 275 g bloem
  • 1 snufje zout

Frambozentopping

  • 140 g witte chocolade
  • 20 ml slagroom
  • 60 g frambozen
  • 10 g honing

Extra nodig

  • bakplaat met bakpapier
  • steker in hartjesvorm
  • mixer met menghaak
  • cakeblik van 30 centimeter
  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje (10)

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Kokosmakroon 
 
Stap 1: 
Splits de eieren. Doe de eiwitten, kokosrasp en suiker in een pan en roer goed door elkaar. Zet de pan op het vuur en verwarm ongeveer 2 minuten. Voeg roze kleurstof naar wens toe. 

Stap 2:
Leg het mengsel op je werkblad en druk plat tot ongeveer de dikte van je steker. Steek hartjes uit het deeg en leg apart.  

Cakebeslag 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 graden˚C (hetelucht) 

Stap 2: 
Mix de boter, de suiker en een snufje zout tot een glad beslag. Zeef de bloem. Doe de suiker en citroenrasp bij het mengsel en mix door. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Als je 2 eieren toegevoegd hebt, voeg je 4 eetlepels gezeefde bloem toe. Voeg dan de andere eieren 1 voor 1 toe terwijl je blijft mixen. Voeg als laatst de rest van de bloem toe en mix kort door.  

Stap 3: 
Vet een cakeblik in en giet de helft van het beslag in het blik. Leg de hartjes van kokosmakronen in een rij op het beslag met de punt naar beneden en de boogjes omhoog.  

Stap 4: 
Giet de rest van het beslag in de cakevorm. Bak voor 50 tot 60 minuten. Check of de cake gaar is met een satéprikker. Als je hem erin prikt en hij komt er schoon uit dan is de cake gaar. 

Frambozentopping 

Stap 1: 
Hak of breek de chocola in stukjes en smelt deze au-bain-marie.  

Stap 2: 
Breng in een pannetje de slagroom, de frambozen en de honing aan de kook. Meng kort met een garde, zodat de frambozen kapotgaan. 

Stap 3: 
Als het mengsel kookt, giet je het in drie delen op de chocolade. Na het eerste deel wordt het mengsel kan het wat korrelig zijn. Roer met een garde glad tot een egaal mengsel. 

Stap 4: 
Leg de topping voor minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Doe vervolgens in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Decoreer de kokosmakrooncake met de topping en decoreer eventueel extra met frambozen. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Geef je waardering

15
kokoscake
kokoscake 2