Breng het water met de suiker aan de kook. Voeg het kaneelstokje toe. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de pan. Halveer de citroen en pers het sap eruit boven de pan. Zet het vuur laag en kook de siroop circa 15 minuten. Laat de siroop circa 4 uur afkoelen in de koelkast.
Deeg
Maak een kuiltje in de bloem. Strooi bakpoeder over de rand. Meng in het kuiltje de boter, melk, zout en het ei met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg wat water toe als het deeg te droog is. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 20 minuten opstijven in de koelkast.
Verdeel het deeg in 13 gelijke delen. Rol elk deel uit tot een rechthoekige plak. Snijd de plak in 3 repen, maar laat de bovenkant vast zitten (als een soort kam) Vlecht de 3 repen in elkaar en druk het uiteinde vast. Herhaal dit bij elke plak.
Verhit de olie tot 180 ÂșC Frituur de koeksisters om en om in circa 4 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat de koeken uitlekken en schep ze direct in de koude siroop. Laat de koeksisters uitlekken en afkoelen.
0 reacties