De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

koeksisters

240 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Koeksisters

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Siroop
Breng het water met de suiker aan de kook. Voeg het kaneelstokje toe. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de pan. Halveer de citroen en pers het sap eruit boven de pan. Zet het vuur laag en kook de siroop circa 15 minuten. Laat de siroop circa 4 uur afkoelen in de koelkast.

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem. Strooi bakpoeder over de rand. Meng in het kuiltje de boter, melk, zout en het ei met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg wat water toe als het deeg te droog is. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 20 minuten opstijven in de koelkast.
Verdeel het deeg in 13 gelijke delen. Rol elk deel uit tot een rechthoekige plak. Snijd de plak in 3 repen, maar laat de bovenkant vast zitten (als een soort kam) Vlecht de 3 repen in elkaar en druk het uiteinde vast. Herhaal dit bij elke plak.
Verhit de olie tot 180 ÂșC Frituur de koeksisters om en om in circa 4 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat de koeken uitlekken en schep ze direct in de koude siroop. Laat de koeksisters uitlekken en afkoelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker