Klipvis
Week de klipvis een nacht in water in de koelkast. Giet de klipvis af en leg in een pan. Voeg schoon water toe tot de vis net onder staat en laat 5 tot 10 minuten koken. Giet de vis af en herhaal deze procedure nog 5 keer. Wanneer de vis zacht is en een vol volume heeft, giet je het water af en maak je met je vingers het visvlees fijn.
Garnituur
Ris de tijm en hak de bladpeterselie fijn. Pel en snipper de ui en rode ui. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in dunne ringen. Meng alles in een kom. Voeg een scheutje olijfolie en de vis toe. Pers drie vierde van de limoenen uit boven de kom. Roer goed door en zet de kom in de koelkast. Snijd de komkommer met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer de avocado's met het sap van de laatste limoen. Kook de eieren in circa 7 minuten hard. Pel de eieren, halveer en verwijder het eigeel. Snijd het eiwit in kleine blokjes.
Serveer
Pak de grootste stekerring en bedek de bodem met komkommer. Verdeel daarover een laagje vis en nogmaals komkommer. Herhaal deze stap tot de steker vol zit. Verwijder de stekerring. Schep op het taartje een quenelle avocado en garneer met eiwitblokjes.
Meld je aan en praat mee