Kleurige paprika-omelet

41
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg de paprika’s toe aan de pan en bak circa 6 minuten mee tot ze zacht zijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in een tweede koekenpan en schep de helft van de gebakken paprika’s erin.
  • Kluts de eieren in een kom.
  • Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn en roer door de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Schenk de eieren bij de groente in de twee pannen en laat de omeletten op laag vuur, met de deksel op de pan, circa 5 minuten garen.
  • Draai de omelet met behulp van de deksel om en bak de andere kant op laag vuur in circa 3 minuten goudbruin.
  • Halveer de citroen en knijp het sap uit in een kom. Meng de mosterd en de olie erdoor.
  • Snijd de onderkant van de litte gems en maak de blaadjes los. Meng de blaadjes sla met de dressing.
  • Haal de omelet uit de pan en snijd de omelet in punten.

Serveren
Verdeel de omelet over borden en serveer de salade en het brood erbij.

Ingredienten

4
Personen

Kleurige paprika-omelet

  • 2 zoete uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 paprikamix
  • 8 eieren
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 tl grove mosterd
  • olijfolie extra vergine
  • 2 kropjes little gem
  • 8 sneetjes volkorenbrood
Geef je waardering
41