- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Kleurige nasi
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei fijn.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de champignons in vieren.
- Verhit olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en prei circa 3 minuten.
- Voeg de paprika en champignons toe en roerbak circa 3 minuten mee.
- Voeg de rijst toe en roerbak circa 2 minuten mee.
- Breng op smaak met sambal en ketjap.
- Hak de cashewnoten grof en roer ze vlak voor het serveren door de nasi.
Omelet
- Hak de peterselie fijn.
- Kluts de eieren in een kom en meng de peterselie en kokosmelk erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit olie in een pan en bak de helft van het eimengsel aan beide kanten in circa 4 minuten gaar.
- Schuif het gebakken ei uit de pan op een snijplank. Rol de omelet op als een pannenkoek en snijd in reepjes.
- Herhaal dit met het resterende eimengsel.
Meld je aan en praat mee