Stappenplan
-
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Rasp de knoflook. Doe de kipblokjes in een grote kom met de yoghurt, olie, knoflook, oregano, gerookt-paprikapoeder en citroensap en breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 20 minuten marineren of een dag van tevoren. Laat eerst op kamertemperatuur voor je verder gaat met bereiden
-
Schaaf met een dunschiller of mandoline de courgette in lange dunne linten. Maak 8 spiesjes van de gemarineerde kip en linten courgette. Rijg om en om de stukjes kip en courgette aan de spies. Zorg dat er sowieso vier stukjes kip aan de spies zitten.
-
Verwarm de oven voor tot 180°C. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de kipspiesjes in delen tot licht geblakerd op sommige plekken. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn, want hij gaat hierna nog in de oven.
-
Doe de orzo en de kippenbouillon in de ovenschaal en meng goed door. Verdeel de orzo in een gelijke laag over de bodem van de ovenschaal. Leg de kipspiesjes op de orzo. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en zet 20-25 minuten in de oven of tot de orzo al het vocht heeft opgenomen en gaar is.
-
Meng de yoghurt met de munt. Serveer het gerecht rechtstreeks uit de oven. Garneer met de muntyoghurt.
0 reacties