Kipsaté met pindasaus en sperziebonen

65
Makkelijk
Kipsaté met pindasaus en sperziebonen

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de mie gaar volgens gebruiksaanwijzing.

Kip marineren

  • Pel en snipper 1 sjalot. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn.
  • Meng de sjalot, knoflook, sambal, ketjap, de rasp en het sap van een halve citroen in een kom.
  • Schenk hier een flinke scheut olie bij • Snijd de kipfilet in gelijke blokjes, voeg ze toe aan de marinade, roer door en laat de kip marineren.

Sperziebonen

  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken.
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit de sjalot.
  • Voeg de sperziebonen en paprika toe, schep een paar keer om en blus af met een scheut water.
  • Gaar de groente met deksel op de pan op laag vuur circa 10 minuten en breng op smaak met zout.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg ze op het laatste moment toe aan de sperziebonen.

Kipsaté

  • Verwarm de grillpan. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze aan de satéprikkers.
  • Grill de kipsaté in circa 10 minuten om en om bruin.

De snelle pindasaus

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Verhit olie in een pan en fruit de sjalot.
  • Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.
  • Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook tot er een mooie gladde saus ontstaat.

Ingredienten

4
Personen

Mie, kip marineren en sperziebonen

  • 400 g mie
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap
  • 1 citroen
  • zonnebloemolie
  • 500 g kipfilet
  • 500 g sperziebonen
  • 1 zoete puntpaprika
  • 3 bosuitjes
  • zout
  • versgemalen peper

Snelle pindasaus

  • 1 sjalotje
  • 1 el zonnebloemolie
  • 150 ml magere melk
  • 2 el ketjap
  • sambal oelek
  • 2 el pindakaas
  • 1 tl bruine suiker

Extra nodig:

  • satéprikkers
Kipsaté met pindasaus en sperziebonen
Geef je waardering
65