Kippendijenstoof met gegrilde paprika

9
Makkelijk
Kippendijenstoof met gegrilde paprika

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kippendijenstoof met gegrilde paprika

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de kipbraadsticks van het bot af en daarna in blokjes. Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Schep de kippendijen in de braadpan en schenk de wijn erbij. Breng het geheel aan de kook. Voeg de tomatenblokjes en de gegrilde paprika’s toe en laat op laag vuur, met deksel op de pan, circa 20 minuten stoven. Voeg circa de laatste 3 minuten de doperwten toe. Breng het geheel op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en het sap van een halve citroen. Pluk en snijd de peterselie fijn.

Bimi

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de bimi in circa 5 minuten gaar. Giet de bimi af en schep terug in de pan. Breng de bimi op smaak met het rasp van de citroenschil, een scheutje olijfolie extra vierge en een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de kippendijenstoof over borden en serveer de bimi erbij.

Ingredienten

4
Personen

Rijst

  • 300 g witte rijst

Kippendijenstoof met gegrilde paprika

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 400 g kipbraadsticks
  • olijfolie om in te bakken
  • 70 g tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen

Bimi

  • 200 g bimi
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • braadpan
Kippendijenstoof met gegrilde paprika
Geef je waardering
9