Kippendijen met rauwe ham en salie

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappels in achten en meng met een flinke scheut olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de aardappels over een bakplaat met bakpapier. Schuif in de oven en bak in circa 20 minuten gaar. Hussel halverwege om.

Kippendijen met rauwe ham en salie

Bestrooi de kipbraadsticks met een beetje zout en versgemalen peper en bak ze op hoog vuur in circa 5 minuten rondom goudbruin. Verdeel de plakjes rauwe ham over de kipbraadsticks. Leg de kipbraadsticks circa de laatste 15 minuten bij de aardappels in de oven. Pel en snijd de sjalot in ringen. Pluk en hak de blaadjes salie fijn. Bak in de pan van de kip de sjalotjes circa 2 minuten. Schenk de witte wijn en het water erbij en voeg het bouillonblokje en de salie toe. Breng aan de kook.

Bloemkool

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkoolroosjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bloemkoolroosjes af.

Serveren

Verdeel de aardappels, kippendijen en bloemkool over de borden. Serveer met de sjalottensaus.

Ingredienten

4
Personen

Aardappels uit de oven

  • 800 g roseval aardappels
  • olijfolie om in te bakken

Kippendijen met rauwe ham en salie

  • 600 g kipbraadsticks
  • 100 g rauwe ham
  • 1 sjalotje
  • 4 takjes salie
  • 200 ml water
  • 0.5 kippenbouillonblokje
  • 100 ml witte wijn

Bloemkool

  • 1 bloemkool

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
11