Kip
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verwarm de grillpan.
- Smeer de kippendijen in met olie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Gril de kippendijen om en om circa 6 minuten.
- Verdeel de kippendijen over een ovenschaal en voeg de helft van de rozemarijn en drie teentjes knoflook (in schil) toe. Bak circa 15 minuten in de oven tot de kippendijen goudbruin en gaar zijn.
Cannellinipuree
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
- Pel en snijd de resterende knoflook.
- Rasp de schil van de citroen.
- Bak de resterende rozemarijn, knoflook en het citroenrasp circa 2 minuten.
- Verwijder de rozemarijn.
- Spoel de bonen schoon, voeg toe en plet met een vork.
- Pluk de basilicum en voeg toe.
- Halveer de citroen. Voeg het sap van een halve citroen toe aan de cannellinipuree. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Breng de cannellinipuree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Spinazie
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de spinazie circa 2 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg een scheutje olijfolie extra vierge toe.
- Verwijder de schil van de gepofte knoflook, plet de knoflook fijn tot een puree en voeg toe aan de spinazie.
Serveren
- Verdeel de cannelinipuree en de spinazie over borden. Leg er een kippendij bovenop. Serveer met de meergranenbollen en een partje citroen.
0 reacties