

Ingredienten
4
Personen
Ciabatta
- 1 ciabatta
Kipfilet tonnato
- 2 kipfilets à 150 gram
- olijfolie om in te bakken
- 185 g tonijn in olijfolie
- 4 el mayonaise
- 3 el kappertjes
- 2 ansjovisfilets
Venkelsalade
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el rode wijnazijn
- 2 venkelknollen
- 1 kleine winterpeen
- 1 bosje dille
Extra nodig
- grillpan
- plasticfolie
- staafmixer
Bereidingswijze
30 minuten totale tijd
Ciabatta
Kipfilet tonnato
Venkelsalade
Serveren
Verdeel de venkelsalade en de plakken kipfilet over borden. Schep de tonijnsaus op de kipfilet en verdeel de achtergehouden kappertjes erover. Serveer met de plakken brood.
- Bereid de ciabatta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de ciabatta in plakken.
Kipfilet tonnato
- Verwarm een grillpan op hoog vuur.
- Snijd de kipfilets in de lengte in vier plakken en leg ze tussen 2 stukken plasticfolie. Sla ze plat met een koekenpan. Smeer de kipfilets in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Grill de plakken kipfilet om en om in circa 6 minuten gaar.
- Pureer de tonijn met de mayonaise, twee derde van de kappertjes en de ansjovis met een staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met versgemalen peper.
Venkelsalade
- Meng de olijfolie extra vierge met de wijnazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de onderkant en stengels van de venkel, halveer de venkel en snijd de venkel in dunne repen.
- Schil en snijd winterpeen in dunne plakken.
- Pluk de dille.
- Roer de venkel, winterpeen en de dille door de dressing.
Serveren
Verdeel de venkelsalade en de plakken kipfilet over borden. Schep de tonijnsaus op de kipfilet en verdeel de achtergehouden kappertjes erover. Serveer met de plakken brood.

Laat hier je reactie achter