Kipcurry met sperziebonen

22
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel koud. Voeg de sesamolie toe aan de noedels.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, halveer de sperziebonen en kook ze circa 3 minuten. Giet af.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de kipfilet circa 2 minuten. Voeg de knoflook, uien en de currypasta toe en bak circa 1 minuut. Voeg de kokosmelk, het water en de sperziebonen toe. Verwarm nog circa 3 minuten.
  • Hak de koriander grof en voeg de helft toe aan de curry.

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden en schep de kipcurry eroverheen. Garneer met de resterende koriander.

Ingredienten

4
Personen

Kipcurry met sperziebonen

  • 300 g noedels
  • 1 tl sesamolie
  • 500 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kipfilet
  • 1 el rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 bosje koriander
  • zonnebloemolie
Geef je waardering
22