Kip Tikka

13
Makkelijk
Kip Tikka

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Kip Tikka

  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringentjes.
  • pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de gember fijn.
  • Halveer de citroen.
  • Meng in een maatbeker de peper, knoflook, gember, tomatenpuree, het sap van de citroen, kerriepoeder, een beetje zout en peper en pureer met een staafmixer.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit het gepureerde mengsel circa 3 minuten.
  • Voeg de kipfilet toe en bak circa 5 minuten.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Bak de ui en paprika circa 3 minuten.
  • Voeg de crème fraîcheen de kikkererwten toe. Roer door en laat het geheel circa 8 minuten op een laag vuur garen.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar.

Naan brood

  • Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 8 minuten krokant.

Ingredienten

4
Personen

Kip Tikka

  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 citroen
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tl kerriepoeder
  • 400 g kipfilet
  • zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 200 ml crème fraîche
  • 400 g kikkererwten
  • 1 broccoli
  • 2 naanbroden

Extra nodig:

  • bakpapier
Kip Tikka
Geef je waardering
13