- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Kip Tikka
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringentjes.
- pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de gember fijn.
- Halveer de citroen.
- Meng in een maatbeker de peper, knoflook, gember, tomatenpuree, het sap van de citroen, kerriepoeder, een beetje zout en peper en pureer met een staafmixer.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit het gepureerde mengsel circa 3 minuten.
- Voeg de kipfilet toe en bak circa 5 minuten.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Bak de ui en paprika circa 3 minuten.
- Voeg de crème fraîcheen de kikkererwten toe. Roer door en laat het geheel circa 8 minuten op een laag vuur garen.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar.
Naan brood
- Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 8 minuten krokant.
0 reacties